Шок! Мартин О\'Нийл заряза Астън Вила преди началото на сезона

08:21
Шок! Мартин О\'Нийл заряза Астън Вила преди началото на сезона
Мениджърът на Астън Вила Мартин О\'Нийл изненадващо напусна клуба броени дни преди старта на сезона във Висшата лига.

Липсата на пари за нови попълнения и конфликт със собственика Ранди Лърнър са вероятните причини за решението на специалиста. О\'Нийл водеше Вила през последните 4 години и превърна тима в претендент за челните места.

"Насладих се на престоя си в Астън Вила и определено е жалко, че се разделям с толкова прекрасен футболен клуб. Благодаря на играчите, хората от екипа и невероятните фенове, които ме подкрепяха през цялото време. Желая им всичко най-добро в бъдеще", каза О\'Нийл, но не разкри причините за раздялата са отбора.

"Клубът иска да благодари на Мартин О\'Нийл за работата и усилията му през тези 4 години. Той превърна Астън Вила в претендент за челните места в класирането, класира отбора 3 пъти за Европа и игра финал на "Уембли", което е показателно за работата му", сподели изпълнителният директор на бирмингамци Пол Фокнър.

Срещу Уест Хям в събота тимът ще бъде воден от помощник-треньора Кевин Макдоналд.

До затварянето на трансферния пазар Джеймс Милнър вероятно ще премине в Манчестър Сити. Други футболисти също може да напуснат и може би това е още една от причините, поради които О\'Нийл напуска по никое време.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
10.08.2010 21:53

Вила с тези играчи и харчове просто правеше невъзможното, за да бъде измежду най-добрите. При това положение е вероятно играчи като Агбонлахор, Йънг, Петров, Рио-Кокър и Фридъл да си намерят нови клубове и нищо чудно Бирмингам отново да се превърне в "Големия брат". И все пак ми е гадно, защото О`Нийл е мениджър, който заслужава уважение заради своята класа и трудолюбие, донесли му толкова успехи в Шотландия и Англия.

ManUtdTillidie
10.08.2010 12:42

Не разбирам тази работа ...Те всяка година са на 7-5-6 място и под неговор ръководство израстнаха доста и си продадоха толкова добри футболисти и пак собственика иска да продава при положение че те харчат като за отбор в зона изпадане и пак няма пари , да нямат и Вила техни си глейзъри! *angry* *angry* *evil* *sick*

Manower
10.08.2010 12:06

Какво намесвате Сити в положението на Вила, просто незнам! Като искат да си запазят играча няма да го продават, ама като искат пари да вземат ще им го дадат на секундата!! Това е бизнес,нищо чудно,че не разбирате...в бизнеса млади господа няма приятелство и добри отношения, всеки подлизва водата и гледа да се уреди! Нека Стенли да отиде в Ливърпул,няма да има друг шанс да поиграе на много високо ниво в клуб с успехи! Жалко на О'Нийл, много добра работа вършеше! Дано Сити се представи добре тази година,но се дразня на политиката ни като на балерините в бяло...

mrgreen
10.08.2010 10:52

Много жалко защото Мартин беше един от топ мениджърите на Премиер лигата.Тои доведе Стилян Петров във Астън Вила а Стилян е капитан.Успехи му желая и за напред *thumb_up*

ceco26
10.08.2010 10:46

Да, наистина е жалко как Сити им проваля отбора и отделно другите отбори пък се опитват да вземат останалите им добри футболисти, но дано това е причината Ст. Петров да напусне в посока Анфийлд. Определено ще е добре за него. А колкото до О'Нийл...според мен е треньор само за 5-7мо място отбор, просто не мисля, че може да спечели място в топ 4, а трудно с играчите, с които разполагаше, би се провалил.

AriesBG
10.08.2010 08:36

Това е супер жалко.О`Нийл хвърли огромен труд през всичките тези години за да направи Вила един прекрасен отбор.Пред очите му се разпродават най-добрите играчи ,Милнър отива в Сити.Британската преса споменава и за трансфер на Брад Фридъл във Фулъм и предстояща продажба на Ашли Йънг.При това положение на Мартин О`Нийл не му остава голям избор.За евентуални негови замесници се спрягат хърватина Билич и американския мениджър Боб Брадли.При тово положение не бих се изненадал ако и Стенли напусне клуба.